Tutireceptek.hu fejléc

Almás rolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 töltetlen, készen vásárolt vékony
piskóta rolád (vagy 4 tojásból sütött),
3 savanykás alma,
1 tojás,
20 dkg sárgabarack-lekvár,
1 evokanál édes piskótamorzsa
(vagy zsemlemorzsa),
csipetnyi só,
ha nem elég édes a lekvár
nagyon kevés porcukor.

Elkészítés:
A sütot begyújtjuk, és teljes lángon 10 percig
elomelegítjük. Ezután a tölteléket elkészítjük: az
almákat megmossuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd az
almareszelo legdurvább fokán lereszeljük. Azonnal
összekeverjük a csak gyengén felvert tojással és a
sárgabaracklekvárral. Megsózzuk (esetleg megcukrozzuk),
és annyi piskóta- (vagy zsemle-) morzsát keverünk hozzá,
hogy a töltelék kenheto legyen. Az óvatosan
széthajtogatott piskótarolád teljes felületét bekenjük
az almás töltelékkel, majd szorosan összecsavarjuk.
Alufóliába becsomagoljuk, és sütolemezre rakjuk. Az
elomelegített forró sütobe toljuk, és közepes lángon 10
percig sütjük. (A fóliaburok megakadályozza, hogy a
tészta elégjen vagy kiszáradjon, viszont a töltelék
megsül.) A roládot a sütobol kivesszük, és a fóliában
hagyjuk kihulni, csak ezután csomagoljuk ki. Ujjnyi
vastag szeletekre vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-habos sütemény » Gyors fahéjas almás süti » Zöldséges rolád » Almás mákos pite
» Almás süti Icus módra » Mézes almáskalács » Túró Rudi piskóta rolád » Almás-répás sali
» Almás shake » Almás köles mikróban » Almás karottás torta » Bácskai almáslepény
» Almás csirkevagdalt » Almás cobbler » Mézes-fahéjas almás süti » Epres-almás pite


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.