Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás rolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 töltetlen, készen vásárolt vékony
piskóta rolád (vagy 4 tojásból sütött),
3 savanykás alma,
1 tojás,
20 dkg sárgabarack-lekvár,
1 evokanál édes piskótamorzsa
(vagy zsemlemorzsa),
csipetnyi só,
ha nem elég édes a lekvár
nagyon kevés porcukor.

Elkészítés:
A sütot begyújtjuk, és teljes lángon 10 percig
elomelegítjük. Ezután a tölteléket elkészítjük: az
almákat megmossuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd az
almareszelo legdurvább fokán lereszeljük. Azonnal
összekeverjük a csak gyengén felvert tojással és a
sárgabaracklekvárral. Megsózzuk (esetleg megcukrozzuk),
és annyi piskóta- (vagy zsemle-) morzsát keverünk hozzá,
hogy a töltelék kenheto legyen. Az óvatosan
széthajtogatott piskótarolád teljes felületét bekenjük
az almás töltelékkel, majd szorosan összecsavarjuk.
Alufóliába becsomagoljuk, és sütolemezre rakjuk. Az
elomelegített forró sütobe toljuk, és közepes lángon 10
percig sütjük. (A fóliaburok megakadályozza, hogy a
tészta elégjen vagy kiszáradjon, viszont a töltelék
megsül.) A roládot a sütobol kivesszük, és a fóliában
hagyjuk kihulni, csak ezután csomagoljuk ki. Ujjnyi
vastag szeletekre vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kifordított almás » Kavart almás nagyon finom » Norbi almás pite » Almás kenyér
» Zamatos almás muffin » Pulykarolád spárgával » Zöldséges Pulykarolád » Anyu almás pitéje
» Kekszes-almás süti » Karacsonyi csudaalmas » Jutka almás krémese » Csokis-almás rizskótorta
» almás süti » Almás-túrós farsangi fánk » Almássüti 2. » Almás karaj


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.