Tutireceptek.hu fejléc

Babapiskótás krémes sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

7 tojás
7 evők. szódavíz
14 evők. cukor
11 evők. liszt
5 dkg darált dió
1/2 cs. sütőpor

Krém:

25 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
4 dl tej
4 evők. liszt

Máz:

10 dkg tortabevonó
12, 5 dkg vaj

Összeállításhoz:

15 dkg babapiskóta
1 dl tej
3 evők. rum

Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a szódavizet és a cukrot, majd tovább verjük keményre. A tojások sárgáját egyesével belekeverjük a masszába, végül a liszt, sütőpor és a dió keverékét fakanállal beleforgatjuk. Egy zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, és mint a piskótát, megsütjük.
Közben a krémet elkészítjük, ehhez a tejben megfőzzük a lisztet, hagyjuk kihűlni. A margarint, cukrot, és vaníliás cukrot habosra keverjük, és a kihűlt besameles krémmel összedolgozzuk. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, a krém felével megkenjük, erre egy sor babapiskóta jön, amit előzőleg a tej és rum keverékébe megmártunk (ne áztassuk el!), a krém másik fele, végül a piskóta. Csokimázzal vonjuk be a süteményt, ehhez a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a vajat belekeverjük teljes olvadásig, és a süteményre kenjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrókrémes » Krémes-szilvás kocka » Sárgarépa sütemény » Krémes szelet
» Almás krémes kocka » Egyedi krémes » Bözsi néni almás krémese » Diós, kakaós sütemény
» Krémes muffin pillangó » Szilvás sütemény » Szilvás babapiskótás » Négylapos krémes
» Zita sütemény » Barackos sütemény » Diós-fügés babapiskótás » Almás krémes Emyke módjára


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.