Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós krémes kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
70dkg liszt ,
3 tojás sárgája,
1 evőkanál étolaj,
5dkg élesztő,
5dkg cukor,
4dl tej,
pici só.

Krém:
25dkg margarin,
20dkg porcukor,
3cs. vaníliás cukor,
3 kanál kakaó,
3tojás fehérje.

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk. 6 cipóra osztjuk, addig pihentetjük míg a krémet elkészítjük.
25dkg margarint, 20dkg porcukrot, 3 cs. vaníliás cukrot,3 kanál kakaóval habosra keverjük, 3tojás fehérjét keményre verjük és a krémhez adjuk.

A cipókat téglalap alakúra sodorjuk a krémmel megkenjük,felsodorjuk. 3-3 rudat fonott kalács szerűen összefonunk. Zsírozott mély tepsibe téve 1/2 órát pihentetjük. Tojással megkenjük, 180C fokos sütőbe sütjük, mielőtt a tepsit kivesszük,vaníliás cukros tejjel megkenjük és még 1-2 percre visszarakjuk a sütőbe.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Omlós krémes Tésztásfültől » Almás rakott kalács » Feketeerdei adventi kalács » Banános kalács ünnepre
» Csehszlovák krémes » Szalagárés krémes » Krémes részegbarát » Skót krémes Emyke módjára
» Krémes palacsinta » Kakaós kocka » Túrós-krémes pite » Amerikai krémes.
» Kalács és briós » Tejszines mézes krémes » Sajtkrémes kiflik » Májkrémes hagymasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.