Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós krémes kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
70dkg liszt ,
3 tojás sárgája,
1 evőkanál étolaj,
5dkg élesztő,
5dkg cukor,
4dl tej,
pici só.

Krém:
25dkg margarin,
20dkg porcukor,
3cs. vaníliás cukor,
3 kanál kakaó,
3tojás fehérje.

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk. 6 cipóra osztjuk, addig pihentetjük míg a krémet elkészítjük.
25dkg margarint, 20dkg porcukrot, 3 cs. vaníliás cukrot,3 kanál kakaóval habosra keverjük, 3tojás fehérjét keményre verjük és a krémhez adjuk.

A cipókat téglalap alakúra sodorjuk a krémmel megkenjük,felsodorjuk. 3-3 rudat fonott kalács szerűen összefonunk. Zsírozott mély tepsibe téve 1/2 órát pihentetjük. Tojással megkenjük, 180C fokos sütőbe sütjük, mielőtt a tepsit kivesszük,vaníliás cukros tejjel megkenjük és még 1-2 percre visszarakjuk a sütőbe.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés krémes piskóta » Egyszerű hamis krémes » Barackos- krémes » Kakaós muffin U1
» A királynő kalácsa » Túrókrémes palacsinta » Fonott, töltött kalács » Csokis mézes krémes
» Meggyes krémes - másképp » Kávés-kakaós torta » Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Túrókrémes alma
» Házi kakaós-túrós pite » Intelligens krémes II. » Babapiskótás krémes » Német kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.