Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémes rizs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg rizs
1/2 liter tej
barackbefőtt
meggybefőtt
cukor
őrölt fahéj
5 dkg vaj

Krémhez:

2 tojás sárgája
1 evőkanál liszt
3 evőkanál vaníliás cukor
1/2 liter tej

Elkészítés:
A megmosott rizst kevés vízben előfőzzük csipet sóval együtt.
Ezután ráöntjük a fél liter tejet, hozzáadjuk a vajat és puhára főzzük a rizst.
Ízlés szerint édesítjük, kihűtjük.

Hosszúkás üvegtál aljára terítünk egy sor rizst, meghintjük fahéjjal, rá egy sor vékony szeletekre vágott barackot.
Majd ismét rizs, erre egy sor meggybefőtt, végül rizzsel befedjük az egészet.
Megöntözzük egy kis barackbefőtt lével.

Elkészítjük a sárgakrémet:
a tojások sárgájából, lisztből, cukorból, tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk és ha kihűlt, a rizsre öntjük.
Tetejét befőttel díszítjük, jól behűtjük, hidegen fogyasztjuk.

Tejszínhabbal is lehet tálalni.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diplomatakrémes » Banánkrémes pite 2. » Egyedi krémes » Diókrémes kocka
» Mogyorókrémes kuglóf » Cseresznyés krémes piskóta » Sárga krémes kekszkocka » Kakaós-körtekrémes süti
» Kávékrémes piskótatekercs » Hagymakrémes burgonya » Tojáskrémes melegszendvics » Krémes sárgadinnyeleves
» Krémes karamellszelet » Kijevi krémes(Kata-féle) » Mogyorókrémes muffin 2. » Húsvéti omlós krémes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.