Tutireceptek.hu fejléc

Krémes rizs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg rizs
1/2 liter tej
barackbefőtt
meggybefőtt
cukor
őrölt fahéj
5 dkg vaj

Krémhez:

2 tojás sárgája
1 evőkanál liszt
3 evőkanál vaníliás cukor
1/2 liter tej

Elkészítés:
A megmosott rizst kevés vízben előfőzzük csipet sóval együtt.
Ezután ráöntjük a fél liter tejet, hozzáadjuk a vajat és puhára főzzük a rizst.
Ízlés szerint édesítjük, kihűtjük.

Hosszúkás üvegtál aljára terítünk egy sor rizst, meghintjük fahéjjal, rá egy sor vékony szeletekre vágott barackot.
Majd ismét rizs, erre egy sor meggybefőtt, végül rizzsel befedjük az egészet.
Megöntözzük egy kis barackbefőtt lével.

Elkészítjük a sárgakrémet:
a tojások sárgájából, lisztből, cukorból, tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk és ha kihűlt, a rizsre öntjük.
Tetejét befőttel díszítjük, jól behűtjük, hidegen fogyasztjuk.

Tejszínhabbal is lehet tálalni.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai krémes » Krémes málnatorta » Bácskai- krémes » Csodakrémes
» Darált kekszes krémes » Almás-krémes csoda » Amerikai krémes pudinggal » Karamellás krémes
» Vasvári krémes tekercs » Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Krémes-túrós » Kekszes krémes
» Talléros krémes » Lazackrémes szendvics » Mézes krémes Molyka-módra » Kolbászkrémes rakott hús


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.