Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Baconos rakott csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 csirkemellfilé
1 tojás
1-2 nagy doboz tejföl
20-25 dkg reszelt sajt (nem füstölt)
bacon szalonna
kevés só
kis bors

Elkészítés:
Egy a nagyobb jénait kibélelünk bacon szalonnával, úgy hogy túllógjon a tálon a szelet. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk. A felvert tojást borsozzuk és ebbe forgatjuk bele a csirkét, majd lerakunk egy sort a bacon koszurú közepére. Erre kerül a tejföl, majd a sajt. Addig folytatjuk a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók. Célszerű, ha a tetejére a hús kerül. Ráhajtogatjuk a szalonnát, majd lefedve kezdjük sütni. Amikor a hús megpuhult, akkor a jénai tetejét levéve rápirítjuk a bacont.

Tanácsok:
Csak ha kihűlt akkor szeletelhető szépen. Nagyon mutatós, laktatós és előre elkészíthető fogás. Krumplipürével tálaljuk.


A receptet beküldte: bakonszeginevarga.julianna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libanoni csirke » Kínai tésztás csirke » Csirkés rakott krumpli » Csirke Beriani
» Bakonyi csirkemell 2. » Csirke mandulás bundában » Gombás csirkeszárny » Rakott burgonya másképp
» Rakott krumpli másképpen » Ananászos rakott csirke » Sajtos-Baconos hús » Zöldséges pirított csirke
» Provence-i csirketál » Csirkesaláta » Kakukkfüves csirkemell » Mandulás csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.