Tutireceptek.hu fejléc

Csirkeegytál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkehús (tetszés szerint)
1 kg burgonya
3 dl tejföl
kevés vaj
10 dkg reszelt sajt(legfinibb a füstölt sajt)
1 mk. szerecsendió

1 tk curry (aki nem szereti, vagy nem tart otthon, az el is hagyhatja. Én sem használom mindíg)

Elkészítés:
A besózott csirkedarabokat a vékony karikákra vágott krumplival vegyesen sorba rakom egy kivajazott tűzálló tálban. Közben meg-meg szórom a szerecsendióval (és a curryvel) meg a reszelt sajttal. Tetejére olvasztott vajjal elkevert tejfölt öntök, majd a tálat letakarva előmelegített sütőbe tolom. Kb. 50 perc után leveszem a fedőt, s ha a hús már puha, szép pirosra sütöm.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis csirkeegytál » Ananászos csirkeegytál » Eredeti bécsi szelet » Hawaii csirkemell
» Magyaróvári szelet » Isztriai baromfinyárs » Tejszínes csirketokány » Piedone húsos bab (wokban)
» Mustáros kacsamáj » Disznóoldalas sörben sütve » Svájci sertésborda » Sajtos-barackos csirkemell
» Húsgombóc sajtmártással » Rakott fasírttorta » Pirított chilis húscsíkok » Kukoricás rántott karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.