Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi rakottas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80dkg hús szeletelve
bacon szalonna
30-40dkg gomba
3-4 fej hagyma
majoranna

bors

Elkészítés:
Ezt az ételt ajánlott kuktában elkészíteni,de lábosban is jó.
A kukta alját bacon szalonnával kibéleljük.
Úgy tesszük le a hozzávalókat mint a rakottasokat.
A szalonnára tesszük a vékonyra kivert hússzeleteket,erre bőven teszünk szeletelt hagymát,szeletelt gombát,megszórjuk majorannával,újból következik a hús,a tetejére hús kerüljön,amit bacon szalonnával borítunk be,legvégül 4-5 karika kolbászt.A hagyma és a gomba levet enged,ebben párolódik meg,ettől finom,hogy sem víz,sem zsiradék a szalonnán kívül nem kell hozzá.

Tanácsok:
Forrás után lassú tűzön kb 50 perc alatt kész.
Párolt zöldség jól illik hozzá.


A receptet beküldte: yrys


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi tokány » Cukkinis rakottas » Erdélyi húsgombóc leves
» Mindent bele rakottas » Zöldség rakottas » Mexikói rakottas » Erdélyi flekken
» Tojásos rakottas » Spenótos-rukkolás rakottas » Erdélyi Piskóta » Mediterrán rakottas
» Gyors rakottas » Babapiskótás rakottas » Tejberizses almás rakottas » Sajtos rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.