Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertés karaj csont nélkül
30 dkg gomba (lehet friss vagy konzerv is)
20 dkg főtt, füstölt tarja szeletelve
1/2 liter besamell mártás
15 dkg füstölt sajt szeletelve
só,bors

Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatva forró olajon hirtelen átsütjük. A gombát felszeleteljük, az olajban sóval, borssal megpirítjuk. Elkészítjük a besamell mártást ( kb. 10 dkg vaj, 4 e.k. liszt, 4 dl tej, ízlés szerint só, őrölt szerecsendió). Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, az aljára lerakjuk a füstölt tarját, erre a hússzeleteket. Minden szeletre egy-egy kanál gombát simítunk, majd az egészet befedjük besamellel. A tetejét lefedjük a vékonyan szeletelt füstölt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: bakonszeginevarga.julianna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos rakott karalábé » Pácolt zsebes karaj » Svéd gombasaláta II. » Ananászos karajtekercs
» Almás töltött karaj » Gombás mártás húsokhoz » Gombás-Husos Fasirt » Csőbensült rakott tészta
» Mustáros-tejfölös karaj » Holland rakott tojás » Barackos karaj » Túrós rakott spagetti
» Zsebeskaraj » Rakott bolognai penne » gombás fasírt » Savanyú rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.