Tutireceptek.hu fejléc

Bagolyszem 2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

10 dkg cukor
4 dkg kakaó
6 db tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krémhez

3 púpozott ek.rétesliszt
3 dl tej
20 dkg Rama
14 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 ek. kakaópor
4 db banán
Mázhoz

10 dkg tortabevonó
5 dkg Rama

Elkészítés:
Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával jól kikeverjük, majd a felvert habot hozzákeverjük. Gáztepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan kikenjük Ramával, ráöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A lisztet a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A Ramát a cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük és elfelezzük. Az egyikbe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport keverjük. A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük, erre rakjuk a 4 db banánt és feltekerjük. Csokimázzal bevonjuk a tetejét.

Tanácsok:
Tippek

Egy éjszakára érdemes hűtőbe tenni a jobb szeletelhetőség miatt.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bagolyszemes túrószelet » Bagolyszem » Bagolyszem - másként » Csokis mákos bögrés
» Magas Tátra » Őszibarackkrémes torta » Egyszerű sütemény színesen » Maradék kalácsból
» Bécsi szelet » Almás-fahéjas süti » Fahéjas apróság » 10 perces- joghurtos fánk
» Mákos guba forró meggyel » Daimtårta » Almás krémes (Kata-féle) » Gibenyica


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.