Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hercegnő kalácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 narancs
5 tojás
25 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
3 tk sütőpor
6 cl narancs-, citrom- vagy baracklikőr
30 dkg étcsokoládé
néhány csepp étolaj

Elkészítés:
1. A vajat habosra keverjük a cukorral, belereszeljük 1 db narancs alaposan megmosott és megszárított héját, majd a tojásokat egymás után hozzákeverjük.
2. A lisztet a keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, és evőkanalanként a tojásos masszához adjuk.
3. A formát jól kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a tésztát, tetejét simára egyengetjük, és előmelegített sütő alsó részére téve készre sütjük.
4. Ha megsült, rácsra borítjuk és fél napig állni hagyjuk.
5. A süteményt hosszában 6 lapra vágjuk, és a lapok egyik oldalát megmártjuk a kifacsart narancsok levével elkevert likőrben, vigyázva, hogy a tészta ne ázzon el.
6. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, tejjel lazítjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tésztalapok likőrbe mártott oldalát egyenként megkenjük a csokival.
7. A sütit eredeti formájára összeállítjuk, és a tetejét, valamint az oldalait megkenjük a megmaradt csokoládéval. (A csokiba pár csepp olajat csepegtetünk, hogy a bevonat fényes legyen.)
8. A kalácsot hagyjuk teljesen megdermedni, majd háztartási fóliába csomagolva, hűvös helyen másnapig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tanácsok:
180°C

tepsi mérete:
24x11x7 cm


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyi kalácsa » Szegények kalácsa » Pöti mézeskalácsa » Hercegnő burgonya(köret)
» Hercegnőburgonya » A királynő kalácsa » Jéghercegnő torta » Csokihercegnő
» Hercegnő burgonya ♥ » Betty mézeskalácsa » Répatorta muffin » Almás gerinc
» Házi Milka csoki » Vakondtúrás muffin » Eperkrém rétestésztában » Raffaello szelet 2.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.