Tutireceptek.hu fejléc

Hercegnő kalácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 narancs
5 tojás
25 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
3 tk sütőpor
6 cl narancs-, citrom- vagy baracklikőr
30 dkg étcsokoládé
néhány csepp étolaj

Elkészítés:
1. A vajat habosra keverjük a cukorral, belereszeljük 1 db narancs alaposan megmosott és megszárított héját, majd a tojásokat egymás után hozzákeverjük.
2. A lisztet a keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, és evőkanalanként a tojásos masszához adjuk.
3. A formát jól kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a tésztát, tetejét simára egyengetjük, és előmelegített sütő alsó részére téve készre sütjük.
4. Ha megsült, rácsra borítjuk és fél napig állni hagyjuk.
5. A süteményt hosszában 6 lapra vágjuk, és a lapok egyik oldalát megmártjuk a kifacsart narancsok levével elkevert likőrben, vigyázva, hogy a tészta ne ázzon el.
6. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, tejjel lazítjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tésztalapok likőrbe mártott oldalát egyenként megkenjük a csokival.
7. A sütit eredeti formájára összeállítjuk, és a tetejét, valamint az oldalait megkenjük a megmaradt csokoládéval. (A csokiba pár csepp olajat csepegtetünk, hogy a bevonat fényes legyen.)
8. A kalácsot hagyjuk teljesen megdermedni, majd háztartási fóliába csomagolva, hűvös helyen másnapig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tanácsok:
180°C

tepsi mérete:
24x11x7 cm


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pöti mézeskalácsa » Jéghercegnő torta » A királynő kalácsa » Betty mézeskalácsa
» Csokihercegnő » Szegények kalácsa » Nagyi kalácsa » Hercegnőburgonya
» Hercegnő burgonya ♥ » Hercegnő burgonya(köret) » Harlequinlepény » Mandulás falatok
» Fahéjas isler » Citromos álom I. » Sztracsatella sütés nélkül » Chia magos pohárkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.