Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bagolyszem - másként recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg süteményliszt
15 dkg házi zsír
4 tojássárgája
5 dkg süticukor
1 sütipor
1-2 dl tejföl
Csipet só

Töltelék:
4 tojásfehérje
4 evőkanál süticukor
10 dkg kókuszreszelék
1 vaníliás cukor
Szilvalekvár

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütiporral, majd elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, és a tejfölt, Összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Félóra pihenés után, 30x20 cm-es lapokra nyújtjuk, és megkenjük a szilvalekvárral. A két oldaláról feltekerjük, úgy, hogy középen 2 cm kimaradjon. Sütipapírral bélelt tepsibe rakjuk, mind a 4 rudat, és szépen
eligazítjuk.
Elkészítjük a tölteléket a középső részbe. A tojások fehérjét, a cukorral, és a vaníliával
kemény habbá verjük, és belekeverjük a kókuszreszeléket. A tészta rudak közepén kihagyott
helyre, kanállal berakjuk a kókuszos habot.

Tanácsok:
A sütőt előmelegítjük, és 180C°-on, szép rózsaszínőre sütjük. A tetejét megporcukrozzuk, és
felszeleteljük.

Sokáig eláll, mutatós, és nagyon finom.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj másként » Bundás kenyér - másként » Somlói piskóta másként » Diós répatorta másként
» Sajtlepény másként » Sajtos fánk másként » Diétás muffin másként » Málnás linzer - másként
» Bagolyszem 2 » Meggyes lepény másként » Gesztenyés bejgli másként » Almás céklasaláta másként.
» Túrófánk másként » Cukkinis csirke - másként » Őszibarack leves másként » Töltött csiga másként


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.