Tutireceptek.hu fejléc

Rakott krumpli másként recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg krumpli
5 db tojás
20 dkg csemege paraszt kolbász
20 dkg lecsó kolbász
20 dkg békon szalonna
2 fej vöröshagyma
20 dkg trapista sajt
2 pohár tejföl
4 evő kanál olaj,
só izlés szerint

Elkészítés:
Hájában megfözzük a krumplit.A tojásokat szintén megfözzük.
Közben a kolbászokat vékony karikára vágjuk, a szalonna felét felkockázzuk és egy pici olajon megpiritjuk.
A sajt háromnegyed részét megreszeljük és összekeverjük a két pohár tejföllel.
Mikor megfőtt a krumpli meghámozzuk, a tojásokat megpucoljuk, és karikára vágjuk.
Ezután összeállitjuk:Tepsiben vagy jénai tálba készitjük el.
Beletesszük az olajat és sorban lerakjuk a már elkészített hozzá valókat.
Egy sor krumpli,egy sor kolbász és a szalonna,majd ujjból egy sor krumpli ezután jön az egy sor tojás tetetéje vágjuk a fele hagymát és újjból egy sor krupli következik ennek tetejére tesszük a maradék kolbászt a szalonnával és rávágjuk a másik fej hegymát majd a maradék krumplit.A tetejére rákenjük a sajttal összekevert tejfölt,ennek a tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát.A maradék sajtunkat pedig a tetejére reszeljük. Majd sütőbe tesszük és addig sütjük amig a sajt világos barnára sül a tetején.

Tanácsok:
Nem fogyókurásoknak való.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: szabo.gyorgyi2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Héjában sült krumpli » Húsvéti rakott csirkemell » Rakott krumpli cukkinivel » Húsos rakott tészta
» Sajtos krumplisaláta » Tejfölös krumpli főzelék » Carbonara krumpli » Krumplilé leves...
» Rozmaringos krumpli » Kolbászos rakott nokedli » Bajor rakott burgonya » Spenótos rakott csirkemell
» Burgonyafánk másként » Finom krumplis egytál » Balkáni rakott hús » Krumplis pogácsa olajjal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.