| Banánkrémes pite 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 g porcukor 100 g vaj 150 g liszt A banános töltelékhez: 500 g szép banán gyümölcshús 1 db nagy citrom leve 4 db tojás 200 ml tejszín 110 g cukor 2 evőkanál fehér rum 100 g liszt A díszítéshez: friss banán friss eper citromfűlevél Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg. Hámozzuk meg a banánokat, és turmixgépben mixeljük össze a citromlével. Keverjük össze a tojásokat egy edényben a liszttel, cukorral, rummal, és a tejszínnel, és a banánok püréjét kis adagokban. Tegyük a tölteléket a formába, és maximum 30 percig süssük 200 C-on. Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából - javaslom a hűtőben hidegre hűtést. Az esetlegesen keletkezett égett peremet tördeljük le, majd banánnal és citromfűlevéllel dúsan díszítsük, szeleteljük. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: mmariska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |