Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 cs. leveles vajastészta,
4 db tojás,
15 dkg margarin,
15 dkg liszt,
¼ sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 db citrom
½ kg cseresznye
2 púpozott evőkanál baracklekvár

Elkészítés:
A leveles vajastésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, villával megszurkáljuk, előmelegített, forró sütőben világosra sütjük, kivesszük és félretesszük.
A margarint a fele cukorral habosra keverjük, egyenként belekeverjük a sárgákat, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, hozzákeverjük a tojásos masszához a sütőporral elkevert liszttel együtt. Ezt a masszát rákenjük a megsült leveles vajas tésztára, rászórjuk a kimagozott cseresznyét és megsütjük.
Ha kész, kicsit hűtjük, majd a tetejét megkenjük forró baracklekvárral. Az 1 citrom levéhez annyi porcukrot keverünk, hogy jó sűrű massza legyen. Legalább 10 percig keverjük, majd villával rácsepegtetjük a lekvár tetejére.

Megvárjuk, amíg a tepsiben kihűl, akkor vágjuk csak fel.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns pórés lepény » Cukkini lepény » Zabpelyhes szilvás lepény » Zalai lepény
» Cseresznyés sztrapacska » Baracklepény » Brokkolis lepénykék » Cseresznyés krémes piskóta
» Vaníliás lepény! » Franciska almás lepénye » Krumplilepénykék » Pekándió-lepény
» Gyümölcslepény » Káposztás lepény Ági módra » Tejfölös-szilvás lepény » Gesztenyés almás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.