Tutireceptek.hu fejléc

Zserbó kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő-belemorzsolva a tésztába
2 dl tejföl
pici só
1 egész tojás, a kiflik lekenéséhez


Töltelék
sok baracklekvár
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 citrom héja

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és félretesszük 1-2 órára pihenni. Ha pihent, három részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. A köröket 8 egyenlő cikkre vágjuk. A cikk szélesebb részére teszünk egy kiskanál porcukros diót, és egy kis lekvárt, majd feltekerjük úgy, hogy egy kifliformát kapjunk. A kiflik két végét befelé hajtjuk, a nyílásokat pedig óvatosan összenyomjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és egy csipetnyi porcukros diót teszünk rájuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejük aranybarna nem lesz.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Facebookos kifli » Zserbószelet (kiadós) » Becsei kifli » Sajtos kifli Emy módra
» Töltött kifli 2. » Fiti féle mézes zserbó » Jugó kifli magyar módra » Diós kifli (tojás nélkül)
» Egyszerű diós hókifli » Picike kifli » Túrós zserbóm » Zserbógolyó
» Pizzás, szezámmagos kifli » Sajtos kifli » Forró húsos kifli » Hókifli gyorsan


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.