Tutireceptek.hu fejléc

Banános-kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
6 db barnára érett banán
4 bögre finomliszt
1,5 bögre kristálycukor
1 bögre dió
1 bögre aszalt sárgabarack, vagy mazsola
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál sütőpor
csipet só

Elkészítés:
A banánokat a cukorral, szódabikarbónával, sóval és a 4 egész tojással összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és habverővel maximum fokozaton két percig habosra keverjük. A folyékony masszába egyenletesen elkeverjük a felaprított diót és aszalt gyümölcsöt, majd 2 db kikent, lisztezett őzgerinc formába osztjuk a masszát.

Közepes lángon (175 C fok) 40-50 percig kell sütni. (40 percnél érdemes tűpróbát csinálni.)

Tanácsok:
Nem kiszáradó fajta, és minőségvesztés nélkül lehet mélyhűteni.
Sárgabarack lekvárral, vagy vanília öntettel is finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mikrós barna kenyér » Csoda finom kalács » Gépi foszlóskalács » Kefires omlós kifli
» Másfélórás buci » Mediterrán töltött kenyér » Nyanyás olaszkenyér » Foszlós kalács
» Lángosom » Amerikai bagel » Cukkini zsemle! » Lisztmentes kenyér
» Cserepes kenyér » Almás briós Briell-nek » Sütőtökkenyér(másképpen) » Arizonai kukoricakenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.