Tutireceptek.hu fejléc

Banános-kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
6 db barnára érett banán
4 bögre finomliszt
1,5 bögre kristálycukor
1 bögre dió
1 bögre aszalt sárgabarack, vagy mazsola
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál sütőpor
csipet só

Elkészítés:
A banánokat a cukorral, szódabikarbónával, sóval és a 4 egész tojással összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és habverővel maximum fokozaton két percig habosra keverjük. A folyékony masszába egyenletesen elkeverjük a felaprított diót és aszalt gyümölcsöt, majd 2 db kikent, lisztezett őzgerinc formába osztjuk a masszát.

Közepes lángon (175 C fok) 40-50 percig kell sütni. (40 percnél érdemes tűpróbát csinálni.)

Tanácsok:
Nem kiszáradó fajta, és minőségvesztés nélkül lehet mélyhűteni.
Sárgabarack lekvárral, vagy vanília öntettel is finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelt ostoros réteskalács » Krumplilángos » Fahéjas, almás csiga » Navahokenyér
» Thönkölybúza kenyér » Cserepes kenyér » Pudingos-almás kocka » Bundás kenyér - másként
» Tejes kalács » Kovászos kenyér egyszerűen » Töki lángos » Andi féle kenyérsütős kenyér
» Mandulás-csokis keksz » Ciabatta-házi » Tejfölös (sós) kifli » Andi töltött kenyere


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.