Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Banános-kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
6 db barnára érett banán
4 bögre finomliszt
1,5 bögre kristálycukor
1 bögre dió
1 bögre aszalt sárgabarack, vagy mazsola
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál sütőpor
csipet só

Elkészítés:
A banánokat a cukorral, szódabikarbónával, sóval és a 4 egész tojással összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és habverővel maximum fokozaton két percig habosra keverjük. A folyékony masszába egyenletesen elkeverjük a felaprított diót és aszalt gyümölcsöt, majd 2 db kikent, lisztezett őzgerinc formába osztjuk a masszát.

Közepes lángon (175 C fok) 40-50 percig kell sütni. (40 percnél érdemes tűpróbát csinálni.)

Tanácsok:
Nem kiszáradó fajta, és minőségvesztés nélkül lehet mélyhűteni.
Sárgabarack lekvárral, vagy vanília öntettel is finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsiben sült lángos » Kenyér alaptészta » Pékkifli (nagyon finom kifli) » Cigány kenyér=punya
» Házilag sült kenyér » Pizzatekercs Ági módra » Tartós lángos » Lángosom
» Zsömle » Kifli mindenhez » Kakaós kalácsvirág » Hagymás kenyér
» Habkönnyű kifli » Toszkán kenyérsaláta másként » Tönköly félbarna kenyér » Ropogós croissant


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.