Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Banános-kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
6 db barnára érett banán
4 bögre finomliszt
1,5 bögre kristálycukor
1 bögre dió
1 bögre aszalt sárgabarack, vagy mazsola
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál sütőpor
csipet só

Elkészítés:
A banánokat a cukorral, szódabikarbónával, sóval és a 4 egész tojással összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és habverővel maximum fokozaton két percig habosra keverjük. A folyékony masszába egyenletesen elkeverjük a felaprított diót és aszalt gyümölcsöt, majd 2 db kikent, lisztezett őzgerinc formába osztjuk a masszát.

Közepes lángon (175 C fok) 40-50 percig kell sütni. (40 percnél érdemes tűpróbát csinálni.)

Tanácsok:
Nem kiszáradó fajta, és minőségvesztés nélkül lehet mélyhűteni.
Sárgabarack lekvárral, vagy vanília öntettel is finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mini fonott kalácsok » Foszlós Kalácsok » 24 órás kenyér » Házi kifli.
» Fokhagymás Graham kenyér » Lusta lángos a hűtőből » Mediterrán töltött kenyér » Kovászos kenyér
» Trencséni kenyér, 750 g » Mézes-diós kenyér » HongKongi molnárka » Gesztenyés kifli
» Pita tészta » Krumplis kenyérlángos » Kefíres kenyér » Fahéjas tekercs mázzal


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.