Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-fahéjas muffin recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
23 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg barna nádcukor
2 teáskanál sütőpor
2-3 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
2 db tojás
2,5 dl tej
0,8 dl olaj
28 dkg enyhén cukrozott, magozott meggybefőtt (+ a leve)
12 db muffinpapír

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra), a 12 darabos muffinsütőformába belehelyezzük a muffinpapírokat.
A lisztet a cukorral, a sütőporral és a fahéjjal alaposan összekeverjük. A tojást, a tejet, az olajat, esetleg 2-3 evőkanál meggylevet kézi habverővel elkeverjük. Ezek után gyorsan összeelegyítjük a száraz és nedves hozzávalókat, végül a tésztába kanállal beleforgatjuk a meggyet. Eloszlatjuk a sütőformában, és 20-25 percig, középső rácson készre sütjük. Kihűlés után, tálalás előtt esetleg meglocsolhatjuk még a befőtt levével.

Tanácsok:
Az elkészült tészta kicsit ragadós lesz, ezért nehéz gyorsan beleadagolni a formába, de megéri vesződni vele, mert nagyon szépen feljön, a meggy pedig ellensúlyozza a teljes kiőrlésű liszt szárazságát.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csupa csokis muffinom » Túrós muffin II. » Márvány muffin/kuglóf » After Eight muffin
» Túró Rudi Muffin » Túrós almás muffin » Csokis meglepetés muffin » Trópusi Muffin
» Pizzás Muffin » Tejszínes muffin » Narancsos csokis muffin » Gombás-hagymás-húsmuffin
» Mogyorós-áfonyás muffin » Sonkás tojás muffin » Reform muffin » Konfettis muffin.


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.