Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Báránygerinc sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg báránygerinc,
1,2 dkg só,
1 citrom,
6 dkg vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
3 g rozmaring,
0,3 dl olaj,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 csokor zeller zöld.

Elkészítés:
A rozmaringot elkeverjük a felaprított petrezselyemmel és zeller zölddel. A gerincet sózzuk, olajjal átkenjük, majd a fűszeres keverékkel bedörzsöljük, és egy napra hűtőbe tesszük.
Kikenünk egy tűzálló tálat, majd a gerincet beletesszük. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát összetörjük, majd a hús mellé tesszük, és megsütjük. Sűrűn locsoljuk meg. Amikor kész, a húst leszedjük a csontról, majd felszeleteljük és visszatesszük a gerincre.
Burgonyapürével és a saját levével meglocsolva tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkemáj sütve » Csirkecomb borban sütve » Libamáj sütve » Töltött gombafejek sütve
» Oldalas sörben sütve » Sült báránygerinc » Pisztráng mandulával sütve » Polip olívaolajban sütve
» Padlizsán gombával sütve » Csülökfalatok sütve » Pulykacomb sütve » Karaj sütve
» Banán sütve » Túrógombóc tepsiben sütve » Hal szalonnagyűrűben sütve » Burgonya héjában sütve


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.