Tutireceptek.hu fejléc

Békebeli almás béles recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

1/2 kg liszt
csipet só
20 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1 ek porcukor
1 dl tejföl
2 tojás

Tölteléknek:

1,5 kg alma
3 ek cukor
1 tk fahéj
2 ek búzadara

Tetejére:

1 tojás

Elkészítés:
1. A tejfölben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.
2. A liszthez egy csipet sót szórunk, majd gyorsan elmorzsoljuk a hideg zsírral.
3. A liszthez adjuk a tejfölt, a tojásokat, és könnyű tésztává gyúrjuk. Amíg a tölteléket készítjük, hagyjuk pihenni.
4. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és 20 percig állni hagyjuk. Utána a levéből kicsavarjuk.
5. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi negyságúra nyújtjuk, és tepsire tesszük.
6. Megszórjuk egy kis marokba fogott búzadarával.
7. Eloszlatjuk rajta a reszelt almát, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
8. A másik tésztából ugyanakkora lapot nyújtunk, és a töltelékre helyezzük. Kicsit lelapogatjuk, tetejét tojással megkenjük, villával megszurkáljuk.
9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Már langyosan lehet szeletelni.

Tanácsok:
sütési hőfok: 160 °C
tepsi mérete: 27x37 cm


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ausztrál almás piskóta » Almás csirkefasírt » Almás gofri » Birsalmás yorkshire puding
» Kekszes almás! » Almás-diós piskóta » Almás-vaníliás pite » Almás-mandulás túrótorta
» Olga almás » Belga almás süti » Diabetikus Almás pite 2 » Almás-mazsolás rizs
» Kavart almás » Almás puding » Almás fánk lekvárral » Francia almás


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.