Tutireceptek.hu fejléc

Forró almástáska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg leveles tészta,
1 kg alma,
1 csomag vaníliás pudingpor,
8 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
fahéj.

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megszórjuk a cukorral. Állni hagyjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, 8 részre osztjuk, az egyik felüket néhány helyen bevagdossuk. Az almát kicsavarjuk, és lassan párolni kezdjük. A levét elkeverjük a vaníliás pudinggal. Amikor az alma megpárolódott, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, és ráöntjük az alma lével elkevert pudingport. Sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük, a tésztára kupacokat teszünk, a tészta széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A széleket jól lenyomkodjuk. Kívülről is megkenjük tojással, előmelegített sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró eper hideg pezsgőben » Forró almás bólé » Forró bájital » Forrócsoki
» Forró csokoládé (2 adag) » Forrócsoki - hideg napokra » Mákos guba forró meggyel » Forró angyal
» Gyümölcsös forró müzli » Forró csokoládé by Nigella » Fűszeres Forró Csoki » Forró csokoládé fondant
» Karamellás forró csokoládé » Forró almalé » Forró húsos kifli » Forró csoki (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.