| Diós-mákos almás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg zsír 1 kávéspohár cukor kevés tej(kb. 1 dl) 1 csomag sütőpor 50 dkg liszt A töltelékhez: 1 kg alma lereszelve 5 dkg darált dió 5 dkg darált mák kis cukor 1 káváskanál fahéj Elkészítés: A zsírt és a cukrot kevéske tejjel kikeverjük, utána hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kizsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot. A kis cukorral, fahéjjal, dióval és mákkal összekevert reszelt almát elegyengetjük rajta, majd ráterítjük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, tejjel megkenjük, és megsütjük. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |