Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós-mákos almás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg zsír
1 kávéspohár cukor
kevés tej(kb. 1 dl)
1 csomag sütőpor
50 dkg liszt
A töltelékhez:
1 kg alma lereszelve
5 dkg darált dió
5 dkg darált mák
kis cukor
1 káváskanál fahéj

Elkészítés:
A zsírt és a cukrot kevéske tejjel kikeverjük, utána hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kizsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot. A kis cukorral, fahéjjal, dióval és mákkal összekevert reszelt almát elegyengetjük rajta, majd ráterítjük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, tejjel megkenjük, és megsütjük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rolád » Mese almás, nagyon finom » Almás-fahéjas kevert » Almás túrótorta
» Almás-diós rakott metélt » Almás pite Daka módra » Diós-mákos bejgli » Almás gyümölcskenyér
» Almáslepény a'la Kátya » Almás mézes keksz » Adu süti (almás) » Almás krémes 2.
» Házi almás pite » Almás-fahéjas zabkása » Almás-fahéjas ragacs » Almáskalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.