Tutireceptek.hu fejléc

Belga almás kenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma,
30 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
5 dkg durvára tört dió,
fél citrom reszelt héja,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor.

Elkészítés:
Az almát lereszeljük, és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a citromhéjat, a fahéjat, a felvert tojást, végül a lisztet és a sütőport. Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformába öntjük, és fóliával letakarva forró sütőbe toljuk. Közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és ha kihűlt, fóliába csomagoljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-citrusos ital » Pompás gyümölcskenyér » Sajtos huziga kenyér » Almás-citromos fasírt
» Almás csirke székelyesen » Almás-túrós muffin 2 » Rakott bundás kenyér » Fűszeres gyümölcskenyér:
» Almás-fahéjas kevert » Almás, zabpelyhes muffin » Sajtos bundáskenyér » Mese almás
» Mákos-szilvás püspökkenyér » Krumplis kenyérlángos » Almás puffancsok » Almás, krémes sütemény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.