Tutireceptek.hu fejléc

Belga almás kenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma,
30 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
5 dkg durvára tört dió,
fél citrom reszelt héja,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor.

Elkészítés:
Az almát lereszeljük, és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a citromhéjat, a fahéjat, a felvert tojást, végül a lisztet és a sütőport. Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformába öntjük, és fóliával letakarva forró sütőbe toljuk. Közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és ha kihűlt, fóliába csomagoljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mazsolás crumble » Mézes-diós kenyér » Almás kalácsfelfújt » Ananászos gyümölcskenyér
» Reszelt almás süti » Süte almása » Zsúrkenyér vendégeknek » Reform almás
» Reform gyümölcskenyérke » Almás olajoshal saláta » Almás csirkemáj » Almás pite (fahéjas)
» Püspökkenyér másképp » Almás zabpalacsinta » Almás sajtsaláta sonkával » Banán kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.