| Belga almás kenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma, 30 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 5 dkg durvára tört dió, fél citrom reszelt héja, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 tojás, 40 dkg liszt, 1 sütőpor. Elkészítés: Az almát lereszeljük, és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a citromhéjat, a fahéjat, a felvert tojást, végül a lisztet és a sütőport. Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformába öntjük, és fóliával letakarva forró sütőbe toljuk. Közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és ha kihűlt, fóliába csomagoljuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |