Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
30dkg csikemáj
30dkg alma
10dkg füstölt szalonna
1nagy fej vöröshagyma
1dl száraz fehérbor

bors
2evőkanál liszt
késhegynyi majoránna

Elkészítés:
A májat megmossuk,a hártyákat és inakat eltávolítjuk.A szalonnát vékonyan felszeleteljük,és miután ropogósra kisütöttük,a pörcöket kivesszük.A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a megtisztított,karikákra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a cikkekre vágott almát,és néhány percig pároljuk.A májat lisztben megforgatjuk,kevés majoránnával ízesítjük,és erős lángon,hirtelen megsütjük.Végül a májat összekeverjük a hagymás almával,ráöntjük a bort,és két perces forralás után tálaljuk.Utólag sózzuk,mert a máj élvezhetetlenül keménnyé válna sülés közben.Petrezselymes burgonya és a főzéshez használt fehérbor illik hozzá.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Grosshaus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás almás palacsinta » Almás morzsatészta » Gránátalmás Bellini » Római csirkemáj
» Bögrés fahéjas almás süti » Almás pite Zsanna módra :) » Almás krémes, sütés nélkül » Almáskalács
» Német Almás » Isteni almás pite » Almás sajtos tojássaláta » Csirkecomb almaszósszal
» Almás őzgerinc » Omlós almás » Almás köles mikróban » Almás fonatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.