Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
30dkg csikemáj
30dkg alma
10dkg füstölt szalonna
1nagy fej vöröshagyma
1dl száraz fehérbor

bors
2evőkanál liszt
késhegynyi majoránna

Elkészítés:
A májat megmossuk,a hártyákat és inakat eltávolítjuk.A szalonnát vékonyan felszeleteljük,és miután ropogósra kisütöttük,a pörcöket kivesszük.A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a megtisztított,karikákra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a cikkekre vágott almát,és néhány percig pároljuk.A májat lisztben megforgatjuk,kevés majoránnával ízesítjük,és erős lángon,hirtelen megsütjük.Végül a májat összekeverjük a hagymás almával,ráöntjük a bort,és két perces forralás után tálaljuk.Utólag sózzuk,mert a máj élvezhetetlenül keménnyé válna sülés közben.Petrezselymes burgonya és a főzéshez használt fehérbor illik hozzá.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Grosshaus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-krémes csoda » Csirkemájpástétom » Almás kocka » Almás joghurtturmix
» Almás tiramisu » Gombóc almásan » Esztergomi almás zserbó » Almás zabpehelysüti
» Almás-habos sütemény » Almás csirkefasírt » Karacsonyi csudaalmas » Almás cukkinipüré
» Joghurtos-almás finomság » Tejfeles csirkemáj » Almás-sajtos kacsamell » ALMAS NASSI


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.