Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Belga csokitorta (Krémes lesz a belseje sütés során) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás,
Fél bögre liszt,
Fél bögre kristálycukor,
1 csomag sütőpor,
2 pohár joghurt,
3 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
15 dkg margarin,
2 tábla étcsoki.

Elkészítés:
A 3 tojás sárgáját keményre verem.
Fél bögre lisztet, fél bögre kristálycukrot, 2 joghurtot és 1 csomag sütőport összekeverek. Ehhez a sütőporos krémhez hozzáadom a 3 tojás sárgáját, majd 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál mézet és a felvert tojásfehérjét.
15 dkg margarint 2 tábla étcsokival vízgőz felett megolvasztok, majd amikor kicsit kihűlt a krémhez adom.
Tortaformába öntöm s úgy sütöm meg, mint a piskótát.

Tanácsok:
Ne aggódj, ha a tűpróbakor tészta marad a tűn, ez nem azt jelenti, hogy elcseszted a tortát és nem sült meg, ez azért van, mert a torta belseje krémmé változik a sütés során.
Melegen ajánlom fogyasztani. :)


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellkrémes torta » Mogyorókrémes karika » Csokitorta tejszínnel » Túró torta (sütés nélkül)
» Egyszerű krémes süti » Hartyányi krémes » Inteligens krémes! » Habos-diós házi krémes
» Diós-kakaókrémes muffin » Diós krémes retro » Banánkrémes Pite » Karácsonyi diós krémes
» Tojáskrémes szendvics » Csokoládékrémes málnatorta » Amerikai krémes(Kata-féle) » Kókuszos krémes


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.