Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémes póréleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 nagyobb póréhagyma
1 fej vöröshagyma vagy sonkahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb burgonya
1/2 liter húsleves(lehet leveskockából is)
3-4 ek tejszín
kevés vaj

só, fehérbors
metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés:
A póréhagymát karikára vágjuk, egészen a zöld részéig. A vöröshagymát és a fokhagymát pedíg apróra összegavdaljuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymákat és fedő alatt megpároljuk. Felöntjük a húslevessel, és beletesszük a felkockázott burgonyát, és puhulásig főzzük. Ha elkészült, botmixerrel pépesítjük a levest, majd utánsózzuk, megszórjuk fehérborssal és felöntjük a teszínnel. Még egyszer összeforraljuk, és apróra vágott metélőhagymával megszórva kínáljuk.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diplomata krémes » Karamellkrémes torta » Brokkolis sajtkrémes penne » Krémes zserbó
» Skót krémes(Kata-féle) » Szalagárés krémes » Diókrémes tekercs » Hamis krémes
» Kijevi krémes » Zöldségkrémes karajszelet » Kókuszos, krémes szelet » Bugátsza.(Krémes sütemény)
» Skót kedvenc krémes » Epres-krémes palacsinta » Túrókrémes » Finom piskóta krémes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.