Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémes póréleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 nagyobb póréhagyma
1 fej vöröshagyma vagy sonkahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb burgonya
1/2 liter húsleves(lehet leveskockából is)
3-4 ek tejszín
kevés vaj

só, fehérbors
metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés:
A póréhagymát karikára vágjuk, egészen a zöld részéig. A vöröshagymát és a fokhagymát pedíg apróra összegavdaljuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymákat és fedő alatt megpároljuk. Felöntjük a húslevessel, és beletesszük a felkockázott burgonyát, és puhulásig főzzük. Ha elkészült, botmixerrel pépesítjük a levest, majd utánsózzuk, megszórjuk fehérborssal és felöntjük a teszínnel. Még egyszer összeforraljuk, és apróra vágott metélőhagymával megszórva kínáljuk.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes sárgarépa torta » Almás-krémes süti » Fincsi kedvenc krémesem » Túrókrémes palacsinta
» Citromkrémes rolád » Citromkrémes szelet » Diós-kávékrémes kocka » Amerikai krémes pudinggal
» Kijevi krémes(Kata-féle) » Krémes-túrós » Kókuszkrémes » Almás krémes (Kata-féle)
» Szalakális omlós krémes » Diókrémes kocka » Diós krémes » Epres fincsi krémes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.