Tutireceptek.hu fejléc

Krémes póréleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 nagyobb póréhagyma
1 fej vöröshagyma vagy sonkahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb burgonya
1/2 liter húsleves(lehet leveskockából is)
3-4 ek tejszín
kevés vaj

só, fehérbors
metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés:
A póréhagymát karikára vágjuk, egészen a zöld részéig. A vöröshagymát és a fokhagymát pedíg apróra összegavdaljuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymákat és fedő alatt megpároljuk. Felöntjük a húslevessel, és beletesszük a felkockázott burgonyát, és puhulásig főzzük. Ha elkészült, botmixerrel pépesítjük a levest, majd utánsózzuk, megszórjuk fehérborssal és felöntjük a teszínnel. Még egyszer összeforraljuk, és apróra vágott metélőhagymával megszórva kínáljuk.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes karamellszelet » Horti krémes » Krémes tojások » Tonhalkrémes zabpalacsinta
» Amerikai krémes. » Szalagárés krémes » Sajtkrémes bundáskenyér » Baileys/ krémesen lágy/
» Grízes-krémes süti » Krémes - másként » Albán krémes Emyke módra » Franciakrémes-torta
» Sült krémes banán » Pudingkrémes kekszes » Finom krémes habos süti » Bácskai- krémes


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.