Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hamis krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta :

30 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg cukor
2 db tojás
1/2 cs. szalalkáli

Krém:

3 púpozott ev.kanál liszt
10 dkg cukor
1 cs.vaníliás puding
3 db tojás
1 evőkanál vaníliáscukor
1 l tej

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk,2 lapot sütünk belőle, a közepes méretű ,felfordított tepsi alján.Legjobb sütőpapírt használni hozzá.

Krém: A tejből keveset kiveszünk.
A lisztet,cukrot,pudingot,van.cukrot elkeverjük,a kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a 3 tojást sárgáját is.A masszát géppel egyenletes állagúra keverjük.
Közben a többi tejet felforraltuk.Forrón hozzáadjuk az előbbi masszához, s az egészet sűrűre főzzük.
A tojások habbá vert fehérjét szép óvatosan, hogy ne törjön, a még forró krémbe forgatjuk.
Legjobb úgy megtölteni, hogy a tepsibe tesszük az alsó lapot, rá a krém,s amikor kicsit megdermedt, akkor tesszük rá a tetejére az előre felkockázott felső lapot.Így nagyon szépen szelhető,a krém sem folyik szét.Vaníliás porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Skót krémes » Fincsi almás krémes » Sajtkrémes kiflik » Házi krémes
» Kókuszkrémes muffin » Albán finom krémes » Hamis májgombóc » Görög krémes
» Citromkrémes pite » Diós krémes » Citromkrémes sütemény » Gesztenyekrémes palacsinta
» Cseh krémes » Diós Krémes 2. » Franciakrémes-torta » Hamis vesevelő


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.