Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos krémes recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A töltelékhez:
tejföl

2 tojássárgája
2 ek. liszt
1,5 dl tej
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt

A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin

1 kis pohár tejföl

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőben pihentetjük, (akár előző nap is elkészíthetjük). Másnap 1/2 centi vastagságúra kinyújtjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat megkenjük felvert tojással, és megsütjük. Ha kihűltek, a következő krémmel töltjük meg: a tojások sárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük, lassú tűzön állandó keverés mellett felforraljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat v. margarint vagy, a reszelt sajtot, kevés sót, és annyi tejfölt, hogy ne legyen lágy a krém. Két korong közé kenjük a krémet úgy, hogy a széleire is jusson, majd egyenként reszelt sajtba forgatjuk a korongokat. A reszelt sajtot a felhasználásig hűtőben célszerű tartani.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsekrémes pirítós » Krémes süti » Legjobb sajtos rudam » Sajtos csirkemell
» Kelt sajtos rudacskák » Sajtos rizs - kétszer » Diós krémes retro » Pici sajtos pogácsája
» Sajtos burgonyagombóc » Hagymás-sajtos süti » Három sajtos vitaminsaláta » Sajtos-borsós lepény
» Mogyorókrémes diótorta » Krémsajtos tésztaöntet » Káplán krémes » Almás-sajtos körtesaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.