Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Berber zöldségfazék recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kis, zsenge tök,
1 padlizsán,
40 dkg burgonya,
1-1 szál sárga- és fehérrépa,
2 fej hagyma,
1 fej (nem gerezd!) fokhagyma,
olívaolaj,
1-1 teáskanál római kömény és csípős pirospaprika,
1 csokor petrezselyem (ha van, mentalevél),


Elkészítés:
Olívaolajon megpirítjuk a fűszereket és az egyik fej, karikára vágott hagymát. A másik fej hagymát a megtisztított fokhagymagerezdekkel, a megtisztított, felaprított zöldségekkel együtt kb. 5 dl sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, beleöntjük a serpenyő tartalmát és összefőzzük. Sűrű állagú főzeléket kell kapnunk. Pitával vagy kenyérlángossal fogyasztjuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás zöldségfazék » Berber csirke » Gyöngyhagymás tészta » Erdei gombás lapcsánka
» Mediterrán tepsis burgonya » Gombapörkölt » Sajtos-túrós zöldbab » Krumplibaba
» Vegetáriánus kocsonya » Kínai citrommártás » Zöldséges tofu » Pácolt camembert
» Lencsés rizottó » Az én rakott cukkinim » Spenótos fitt nokedli » Töltött paprika hús nélkül


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.