Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Berber csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 db csirkecomb
2 dl tejföl
2 dl fehérbor
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 főtt tojás
2 ek étkezési keményítő

petrezselyem
olaj
reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajban megfuttatom, hozzáadom a kettévágott csirkecombokat és pár percig együtt pirítom. Sózom, hozzáöntöm a bort és lefedve majdnem készre párolom. Közben a főtt tojásokat sajtreszelőn lereszelem és a keményítővel, a petrezselyemmel és préselt fokhagymával együtt a tejfölhöz keverem. Ha a csirkének sok leve van, akkor azzal hígítom, ha kevés, akkor egy kis vízzel. A csirkecombokat félre húzom az edényben, vagy kiszedem, és a levéhez öntöm a tojásos tejfölt. Elkeverem, és készre főzöm.

Tanácsok:
Tálaláskor reszelt sajtot szórok a hús tetejére.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-diós csirke » Almás-sajtos rakott csirke » Sült csirke zöldségekkel » Kapros csirkeragu-leves
» Kakukkfüves csirkemell » Sajtos májas csirkemell » Párolt csirkemell » Tejszínes csirkemell II.
» Rozmaringos csirkemáj » Répás, töltött csirkecomb » Narancsos csirkemell » Chilis-szójás csirkemell
» Tavaszi csirke körtével » Csirkemell rétegesen » Csirkecomb borban sütve » Sonkás pórés csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.