Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Berber csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 db csirkecomb
2 dl tejföl
2 dl fehérbor
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 főtt tojás
2 ek étkezési keményítő

petrezselyem
olaj
reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajban megfuttatom, hozzáadom a kettévágott csirkecombokat és pár percig együtt pirítom. Sózom, hozzáöntöm a bort és lefedve majdnem készre párolom. Közben a főtt tojásokat sajtreszelőn lereszelem és a keményítővel, a petrezselyemmel és préselt fokhagymával együtt a tejfölhöz keverem. Ha a csirkének sok leve van, akkor azzal hígítom, ha kevés, akkor egy kis vízzel. A csirkecombokat félre húzom az edényben, vagy kiszedem, és a levéhez öntöm a tojásos tejfölt. Elkeverem, és készre főzöm.

Tanácsok:
Tálaláskor reszelt sajtot szórok a hús tetejére.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés rakott tészta » Almás csirkeleves » Csirkés csupor » Toledói töltött csirke
» Kínai mogyorós csirke » Terefere csirke » Csirkemáj kínai módra » Kínai szezámmagos csirke
» Ashanti csirke » Rakott csirke III. » Ízletes csirkeszárny » Sült csirke colával
» Fokhagymás csirkecsíkok » Avokádós csirkesaláta » Gombás rakott csirkee » Gombás, csirkés lasagne


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.