| Zöldséges tofu receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 30 dkg Tofu; 2 nagyobb fej gomba; 2 dkg friss gyömbér; 1 fej vöröshagyma; 2 vékonyra szeletelt sárgarépa; 30 dkg brokkoli; 2 ek olívaolaj; bors; só. Elkészítés: A tofut kb. 1,5 x 1,5cm-es kockákra vágva olajban aranybarnára sütjük. A maradék olajban először a karikára vágott üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzákeverjük a csíkokra vágott sárgarépát, és öt percig pároljuk, majd hozzákeverjük a rózsáira szedett brokkolit, és további öt percig pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. További öt percig pároljuk. Végül visszatesszük a sült tofut, és kevés húslevessel felöntjük. Fedő alatt még kb 10 percig pároljuk. Ha szükséges fedő nélkül kissé besűrítjük. Tanácsok: A répa párolásával egyidejűleg adhatunk hozzá bébi kukoricát, csíkokra vágott kaliforniai piros paprikát is. Tálaláskor megszórhatjuk friss póréhagyma karikákkal. Rizzsel kínáljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |