Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kagylókrémleves recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 db póréhagyma,
2 doboz kagylókonzerv,
15 dkg burgonya,
5 dkg vaj,
2 db tojássárgája,
1/2 citrom leve,
1,5 dl száraz fehérbor,
1 dl tejszín,
só,
bors.

Elkészítés:
A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk.
A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszűrt levét és puhára főzzük.
Ha megfőtt, turmixgépben pépesítjük, ízesítjük a citromlével, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a kagylókat és az egészet felmelegítjük (forralni már nem szabad).
Vajban pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöld tészta » Mediterrán tésztasaláta » Zsemle-fasírt » Brokkolis-krémsajtos penne
» Kacsazsír Rámából » Zöldségmakaróni » Rizzsel töltött paradicsom » Fűszeres tallérok
» Gombával rakott kel » Cukkinis tejszínes spagetti » Rántott camembert » Májkrémmel töltött krumpli
» Pepperóni » Sárgarépa csőben sütve » Vegetárius » Avokado krém másképp


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.