Tutireceptek.hu fejléc

Kagylókrémleves recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 db póréhagyma,
2 doboz kagylókonzerv,
15 dkg burgonya,
5 dkg vaj,
2 db tojássárgája,
1/2 citrom leve,
1,5 dl száraz fehérbor,
1 dl tejszín,
só,
bors.

Elkészítés:
A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk.
A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszűrt levét és puhára főzzük.
Ha megfőtt, turmixgépben pépesítjük, ízesítjük a citromlével, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a kagylókat és az egészet felmelegítjük (forralni már nem szabad).
Vajban pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütős káposzta » Édes sütőtökpüré mackó-módra » Az én házi sajtom » Sajtos rizottó
» Hagymás mozzarellás tészta » Zöldséges köles II. » Vega szója brassói » Müzlis palacsinta
» Pácolt camembert » Golyók » Fűszeres tallérok » Túróval rakott krumpli
» Padlizsános szója » Sült zöldségek » Erdei gombás lapcsánka » Töltött paprika hús nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.