Tutireceptek.hu fejléc

Besamel mártás vitaminosan recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
6 dkg sárgarépa
6 dkg hagyma
6 dkg sovány sonka
8 dkg vaj
4 dkg liszt
1 liter tej
csipetnyi
só ,bors
zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A sárgarépát ,a hagymát meg a sonkát kockára vágjuk.
Egy kis lábasban megolvasszuk a vajat,beletesszük a zöldséget,és a sonkát.
Gyenge tűzön,mintegy negyed óráig pároljuk,vigyázzunk,nehogy megbarnuljon!!!
Kiveszük a zöldséget ,és még beleteszünk 4 dkg vajat
,és a lisztel egészen simára keverjük,és továbbra is folytonosan keverve,egy liter meleg tejet öntünk hozzá.
Ezután visszatesszük a zöldséget,és a mártást megsózzuk,megborsozzuk,és finomra vágott zöldpetrzselymet szórunk bele.
Fedő alatt még háromnegyed órát pároljuk,és ha készen van szitán átszűrjük.


A receptet beküldte: Elviracska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládémártás » Tartár mártás » Csirkemáj joghurtmártással » Amúr tormamártással
» Cirtromos mártás » Tormamártás » Csirke paprikás mártással » Fehérmártás
» Meggymártás » Húsgombóc sajtmártással » Vadászmártás » Tejfölös sajtos mártás
» Hideg sajtmártás-mártogato » Szűzérme zöldborsmártással » Sóskamártás tükörtojással » Spárga hollandi mártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.