Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Besamel mártás vitaminosan recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
6 dkg sárgarépa
6 dkg hagyma
6 dkg sovány sonka
8 dkg vaj
4 dkg liszt
1 liter tej
csipetnyi
só ,bors
zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A sárgarépát ,a hagymát meg a sonkát kockára vágjuk.
Egy kis lábasban megolvasszuk a vajat,beletesszük a zöldséget,és a sonkát.
Gyenge tűzön,mintegy negyed óráig pároljuk,vigyázzunk,nehogy megbarnuljon!!!
Kiveszük a zöldséget ,és még beleteszünk 4 dkg vajat
,és a lisztel egészen simára keverjük,és továbbra is folytonosan keverve,egy liter meleg tejet öntünk hozzá.
Ezután visszatesszük a zöldséget,és a mártást megsózzuk,megborsozzuk,és finomra vágott zöldpetrzselymet szórunk bele.
Fedő alatt még háromnegyed órát pároljuk,és ha készen van szitán átszűrjük.


A receptet beküldte: Elviracska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke besamelben » Citrommártás. » Csalánmártás » Csirkemell sajtmártásban
» Süllő mandulamártással » Gombás mártás húsokhoz » Besameles csirke » Őzcomb pikáns mártással
» Hamis vadas mártás » Mustármártás ínyenceknek » Pulykamell pórémártással » Zsemle mártás
» Tökgombóc kapormártással » Ropogós karfiol mártással » Tojásmártás kolbásszal » Tortelloni sajtmártással


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.