Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyamártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), 2 alma, 2 dl majonéz, 1 dl tejszín, 1 dl vörösbor, 2 szem összetört szegfûszeg, mustár, cukor, só és õrölt fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:
A szárított áfonyát a vörösborban addig fõzzük, amíg sûrû, pépes lesz. Ha kihûlt, hozzákeverjük a majonézt, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a mustárt, a sót, a fehér borsot, kevés cukrot, végül belekeverjük a tejszínbõl vert kemény habot is. Rögtön fogyasztjuk. Tejszínhab nélkül a hûtõszekrényben sokáig eláll, a tejszínt csak fogyasztás elõtt keverjük bele.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos zsenge zöldbabsaláta » Tonhalas burgonyasaláta » Indiai vegyes saláta » Majonézes gyümölcssaláta
» Padlizsánsaláta » Svéd gombasaláta » Görög saláta » Fogyi saláta
» Majonéz » Sajtsaláta » Currymártás » Juhsajtsaláta
» Csalamádé, I. » Pikáns szilvamártás » Mexikói krumplisaláta » Csalamádé, II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.