Tutireceptek.hu fejléc

Betty mézeskalácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2ek puha margarin
20 dkg porcukor
2 kk szodabikarbóna
60 dkg liszt
2 kk mézeskalács füszerkeverék
2 tojás
20 dkg méz
csipet só

Elkészítés:
A margarint elkeverjük a szitált porcukorral,szódabikarbónával,fűszerekkel,sóval,tojással,mézzel.Majd beleszitáljuk a lisztet és alaposan összegyúrjuk,fóliába csomagolva 1-2 napig hűtőben pihentetjük.

Kb 1/2cm vastagságúra kinyújtjuk,kiszurjuk a formákat és közép meleg sütőben/180-190c-on/kb 10 percig sütjük.(Melegen még puha,ilyenkor kell lyukasztani ha fára akarjuk tenni).Jól záródó fém dobozban tartjuk,Kb 2 hét alatt be puhul.

Tanácsok:
Fogyasztás elött 2-3 héttel sütjük,akkor a legjobb.Ha díszíteni szeretnénk:Máz 15dkg szitált porcukrot kikeverünk 1 tojás fehérjével+csepp citromlével,habosra(nem habnak),zacsiba rajuk a csucskét lecsípjük és már rajzolhatjuk is a mintákat.:-)

Kalóriatartalom: sok kcal

A receptet beküldte: betty1372


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Betty pöttyöskéje » Pöti mézeskalácsa » Krémsajtlepény kékszőlővel » Muffin turmixban
» Tiramisu nagyi szerint » Narancskehely » Hagyományos fánk » Kulcsos kalács
» Almafánk (nem almás fánk) » Muffin Candidásoknak » Bundás alma(Kata-féle) » Skót krémes
» Financiers » Kekszes-almás süti » Egyszerű sütemény » Sztracsatellás muffin


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.