Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Betty mézeskalácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2ek puha margarin
20 dkg porcukor
2 kk szodabikarbóna
60 dkg liszt
2 kk mézeskalács füszerkeverék
2 tojás
20 dkg méz
csipet só

Elkészítés:
A margarint elkeverjük a szitált porcukorral,szódabikarbónával,fűszerekkel,sóval,tojással,mézzel.Majd beleszitáljuk a lisztet és alaposan összegyúrjuk,fóliába csomagolva 1-2 napig hűtőben pihentetjük.

Kb 1/2cm vastagságúra kinyújtjuk,kiszurjuk a formákat és közép meleg sütőben/180-190c-on/kb 10 percig sütjük.(Melegen még puha,ilyenkor kell lyukasztani ha fára akarjuk tenni).Jól záródó fém dobozban tartjuk,Kb 2 hét alatt be puhul.

Tanácsok:
Fogyasztás elött 2-3 héttel sütjük,akkor a legjobb.Ha díszíteni szeretnénk:Máz 15dkg szitált porcukrot kikeverünk 1 tojás fehérjével+csepp citromlével,habosra(nem habnak),zacsiba rajuk a csucskét lecsípjük és már rajzolhatjuk is a mintákat.:-)

Kalóriatartalom: sok kcal

A receptet beküldte: betty1372


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Betty pöttyöskéje » Pöti mézeskalácsa » Almás-kókuszos » Gábor kedvence
» Gyors epres krém » Almás mákos pite » Kétíz muffin » Madártejszelet
» Csokoládés ostya » Almás-csokis kuglóf » Ananásztál » Feketeerdő kuglóf
» Keksz és alma » Pudingos keksz » Grillázsnápolyi » Vőlegény torta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.