Tutireceptek.hu fejléc

Piskóta tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 db tojás,
5 evőkanál forró víz,
15 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
1 tasak vanillincukor,
5 dkg étkezési keményítő,
1 csapott teáskanál sütőpor.

Elkészítés:
A tojást a vízzel habosra verjük.
A cukrot elvegyítjük a vanillincukorral, és a tojásba keverjük.
A lisztben elkeverjük a keményítőt és a sütőport, majd felét a tojáskrémbe szitáljuk.
A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Hasonlóan járunk el a másik felével is.
A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe (30 x 40 cm) öntjük.



Sütés után a piskótalapot késsel elválasztjuk a tepsi szélétől, a sütőpapír segítségével megemeljük, és egy cukorral megszórt konyharuhára kiborítjuk.
A sütőpapírt ecset segítségével hideg vízzel megkenjük, és óvatosan, de gyorsan lehúzzuk. A piskótalapot megkenjük lekvárral.
A tekercset azonnal tekerjük fel a konyharuha segítségével és szórjuk meg porcukorral.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös piskóta » Gömbölyű piskótás szelet » Banán tekercs » Update1 babapiskóta
» Piskótás túrós rétes » Eperkrém babapiskótával » Gesztenyés-kekszes tekercs » Mascarponés piskóta
» Kókuszhabos tekercs » Káposztás tekercs » Piskótaszelet (update 2) » Vizespiskóta
» Diós lekváros tekercs » Szedres-vaníliás piskóta » Kakaós piskóta I. » Banános tekercs


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.