Tutireceptek.hu fejléc

Piskóta tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 db tojás,
5 evőkanál forró víz,
15 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
1 tasak vanillincukor,
5 dkg étkezési keményítő,
1 csapott teáskanál sütőpor.

Elkészítés:
A tojást a vízzel habosra verjük.
A cukrot elvegyítjük a vanillincukorral, és a tojásba keverjük.
A lisztben elkeverjük a keményítőt és a sütőport, majd felét a tojáskrémbe szitáljuk.
A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Hasonlóan járunk el a másik felével is.
A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe (30 x 40 cm) öntjük.



Sütés után a piskótalapot késsel elválasztjuk a tepsi szélétől, a sütőpapír segítségével megemeljük, és egy cukorral megszórt konyharuhára kiborítjuk.
A sütőpapírt ecset segítségével hideg vízzel megkenjük, és óvatosan, de gyorsan lehúzzuk. A piskótalapot megkenjük lekvárral.
A tekercset azonnal tekerjük fel a konyharuha segítségével és szórjuk meg porcukorral.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-habos piskótatorta » Gombás sonkatekercs » Erdélyi Piskóta » Kétszínű keksztekercs
» Barna piskótarolád » Babapiskótás finomság » Sajtos, piskótaszendvics » Mogyorós piskóta kenyérkék
» Poharas piskota » Töltött csirkemelltekercs » Hévizi tekercs » Sonkás sajttekercs hidegen
» Zöldséges marhahústekercs » Gyors keksztekercs » Tojáshabos babapiskóta » Debreceni hústekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.