Tutireceptek.hu fejléc

Pogácsa (főzött) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 2 1/2 dl tej
- 100 g vaj
- 200 g liszt
- 3 db. kisebb tojás
- 1 csapott kk. só
- 150 g reszelt sajt
- plussz egy tojás és tetszés szerinti mennyiségű sajt

Elkészítés:
A tejet a vajjal egy lábasban a tűre tesszük. Ha már forr, hozzáadjuk a lisztet és szépen, csomómentesen elkeverjük vele. Akkor jó, ha az edény falától elválik a tészta. Hagyjuk kihűlni.
A 3 tojást és a sót hozzáadjuk, persze a tojásokat csak eggyesével.
Belereszeljük a sajtot masszába és tetszés szerinti ideig hűtőbe tesszük.
Sütés előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből és gombócokat formázva, kikenetlen tepsire helyezzük a felvert tojással és reszelt sajttal lefedett pogácsákat.
Előmelegített és forró sütőben (elektromosnál: 200 fok, légkeverésesnél ez olyan kb.: 180 fok és gáznál meg 7es fokozat) megsütjük.
Akkor jó, ha már piros, de az alját ellenőrizni kell a pogácsáknak, mert nehogy odakapjon a száraz tepsi miatt.

Tanácsok:
Elkészültekor és még max. egy napig finom. Gyorsan lesz olyan ,,fullákos" sajnos.

Zsiradék a főzöttsége miatt nem szükséges, de ki lehete kenni a tepsit, mert ez esetben nem árt neki.


A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom káposztás pogácsa » Boszorkánypogácsa » Köményes-túrós pogácsa » Krumplis húspogácsa
» Szalonnás rakott pogácsa » Ecetes pogácsa » Sajtos főzött karika » Krumplispogácsa
» Sajtos-sonkás pogácsa » Sós, vajas pogácsa » "Krumplis pogácsa" » Gyors tejfölös pogácsa
» Tökmagos pogácsa 2 » Sós pogácsa » Boszorkány pogácsa » Szakállas pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.