Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g víz
250 g olaj
1 cs sütőpor
1 cs fahéj
cukor (kb. 5-8 ek)
liszt (kb. 14 ek finomliszt)

Elkészítés:
Összekeverjük a vizet, olajat (az olaj mennyiségével szabályozhatjuk az omlósságát), sütőport. Hozzáadjuk a cukrot ízlés szerinti mennyiségben (kb. 5-8 ek). Hozzáadjuk a lisztet (kb. 14 ek). Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy jó sűrű, lassú folyású tésztát kapjunk. (Minél sűrűbb, annál könnyebben sül át.) Az anyagot kettéválasztjuk. Egyik felébe belekeverjük a fahéjat. A kuglóf formát kiolajozzuk, kilisztezzük. A kétféle tésztát felváltva adagoljuk bele a sütőformába, hogy csíkos legyen. Előmelegített sütőben sütjük a legkisebb hőfokon. Kés, hurkapálca stb. beleszúrásával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e már.

Tanácsok:
Kellemes ízével a fahéj serkenti az emésztést, s mivel ebben a süteményben nincsen tej ezért tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Elkészítési idő: 60 perc
Szénhidráttartalom: 58 gramm
Zsírtartalom: 8,7 gramm

A receptet beküldte: Adrienn85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banánkuglóf 2 » Gyümölcskuglóf » Almás-diós-fahéjas kalács » Fahéjas almaital
» Fahéjas-konyakos almacsók » Kuglóf jókedvvel » Fahéjas rózsa » Fahéjas tej körtével
» Fahéjas keksz (karácsonyi) » Karácsonyi kuglóf » Almás pite (fahéjas) » Banános kuglóf
» Almás-fahéjas süti » Narancsos kuglóf » Bögrés fahéjas almás süti » Márvány muffin/kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.