Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borleves recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 liter fehér bor
1 citrom héja körbevágva (egyben)
fél liter tejföl
6 tojás sárgája
ízlés szerint cukor

Elkészítés:
Az 1 liter bort az 1 citrom levágott héjával és az ízlés szerinti cukorral felforraljuk. A fél liter tejfölt a6 tojás sárgájával és pár evőkanál meleg borral összekeverni majd lassan a forró borhoz önteni. Le kell hűteni és hidegen jó fogyasztani!

Tanácsok:
Állandóan keverni kell a forró bort, hogy ne csomósodjon be a tejföl!
A levágott citrom héja maradhat addig benne, míg el nem fogy maga a "leves".

Kelemes "borozást" kívánok!:))


A receptet beküldte: Tűz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ünnepi borleves » Borleves másik változata » Tokaji borleves » Tokaji borleves mazsolával
» Mazsolás borleves » Borleves vörösborral » Karácsonyi borleves » Fűszeres melegítóital
» Cocolate Martini » Port Antonio » Cherrys vörösbor » Kakaólikőr
» Eper likőr » Dizzy izzy » Tequila sunrise » Gyerekpuncs vérnarancsból


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.