Tutireceptek.hu fejléc

Borleves recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 liter fehér bor
1 citrom héja körbevágva (egyben)
fél liter tejföl
6 tojás sárgája
ízlés szerint cukor

Elkészítés:
Az 1 liter bort az 1 citrom levágott héjával és az ízlés szerinti cukorral felforraljuk. A fél liter tejfölt a6 tojás sárgájával és pár evőkanál meleg borral összekeverni majd lassan a forró borhoz önteni. Le kell hűteni és hidegen jó fogyasztani!

Tanácsok:
Állandóan keverni kell a forró bort, hogy ne csomósodjon be a tejföl!
A levágott citrom héja maradhat addig benne, míg el nem fogy maga a "leves".

Kelemes "borozást" kívánok!:))


A receptet beküldte: Tűz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borleves másik változata » Mazsolás borleves » Borleves vörösborral » Ünnepi borleves
» Tokaji borleves mazsolával » Karácsonyi borleves » Tokaji borleves » Planter's punch
» Fruit Cup » Kapi » Luna Rossa » Limoncello likőr
» Easy lady » Cardicas » Vaníliás jegeskávé » Epres martini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.