Tutireceptek.hu fejléc

Borleves vörösborral recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 dl vörösbor,
5 dkg cukor,
2 db tojás,
1 kávéskanál porcukor,
2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A vörösbort felöntjük fél liter vízzel, beleszórjuk a zsemlemorzsát és állandó kevergetés mellett felforraljuk. A két tojássárgáját kikeverjük, kevés borral hígítjuk, és ráöntjük a levesre. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, porcukorral ízesítjük, és apró habgaluskákat szaggatunk a levesbe.


A receptet beküldte: access

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás borleves » Borleves » Karácsonyi borleves » Tokaji borleves mazsolával
» Tokaji borleves » Ünnepi borleves » Pincepörkölt vörösborral » Borleves másik változata
» Gulyásleves (pörköltből) » Ecetes tojás » Tejfölös szárazbableves » Bajor májgombóc
» Tofus rakott zöldbab » Majorannás sárgarépaleves » Köleses zöldségleves » Tárkonyos csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.