Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ünnepi borleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 l jó minőségű édes bor - aszú a legjobb
3 dl tejszín
kb. 10 dkg cukor (esetleg ízlés szerint több)
1 darab fahéj
5 szem szegfűszeg
1/4 citrom
6 tojás sárgája

Elkészítés:
A borban felforralom a fűszereket, citromot és főzöm kb. 5-8 percig. Ennyi idő alatt a fűszerek zamatát jól átveszi.
A tojások sárgáját egy nagyobb tálban habosra keverem a cukorral.
A fűszeres borhoz hozzáadom a tejszínt és forrásig melegítem.
A bort vékony sugárban hozzáöntöm a cukros tojássárgákhoz, miközben erőteljesen kevergetem habverővel. Ennél a műveletnél résen kell lenni, gyorsan keverni, és nem egyben hozzázuttyintani a bort, mert a forró folyadék összekaphatja a tojást. Csak türelem kell hozzá és biztosan nem rontjuk el.

Mikor ezzel elkészültem, visszatettem a tűzre a borlevest és épp csak felforrósítottam, kevergetés közben.

Tanácsok:
Nagyon fini!

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: culko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ünnepi libasült » Borleves vörösborral » Datolyatorta - ünnepi » Bolgár ünnepi leves
» Ünnepi narancstorta » Ünnepi töltött pulyka » Ünnepi kalácskoszorú » Rozmaringos ünnepi kenyér
» Ünnepi krémes piskóta » Ünnepi diótorta » Tokaji borleves » Borleves
» Mazsolás borleves » Ünnepi karajtekercs » Ünnepi tenkes szelet » Ünnepi muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.