Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bundás bodza recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 szép, virágzó bodza, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 15 dkg liszt, kevés szódavíz, csipetnyi só, ízlés szerint porcukor, olaj, a virágok kisütéséhez

Elkészítés:
Verje a tojást habosra 1 evõkanál porcukorral és a tejjel, majd adja hozzá a lisztet, sót és annyi szódavizet, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatésztát kapja. Mártsa meg lisztben a száráról lecsipkedett, megmosott és lecsöpögtetett virágot, majd forgassa meg a tésztában.
Tegye az így bepanírozott virágokat 180 fokra felhevített olajba; 1-2 perc alatt szép világosra sülnek. Itassa le a megsült virágokról a felesleges olajat, és tálalja porcukorral meghintve.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundáskenyér ízesen » Bodzalekvár » Töltött bundáskenyér » Bodzavirágszörp
» Bundás zsemle cukrosan » Bundáskenyér tuningolva » Sajtbundás csirkemell » Vörösboros bodzabogyó íz
» Narancsos bodzaszörp » Bundás alma(Kata-féle) » Rakott, bundás csirkecomb » Bundáskenyér-szerintem
» Bodzadzsem » Rakott bundáskenyér » Bodzalekvár szederrel » Bodzaszörp (télire)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.