Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bundás bodza recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 szép, virágzó bodza, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 15 dkg liszt, kevés szódavíz, csipetnyi só, ízlés szerint porcukor, olaj, a virágok kisütéséhez

Elkészítés:
Verje a tojást habosra 1 evõkanál porcukorral és a tejjel, majd adja hozzá a lisztet, sót és annyi szódavizet, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatésztát kapja. Mártsa meg lisztben a száráról lecsipkedett, megmosott és lecsöpögtetett virágot, majd forgassa meg a tésztában.
Tegye az így bepanírozott virágokat 180 fokra felhevített olajba; 1-2 perc alatt szép világosra sülnek. Itassa le a megsült virágokról a felesleges olajat, és tálalja porcukorral meghintve.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás kenyér - másként » Nyári bodzaleves » Borzas (bundás) hal » Bodzaital
» Bodzalekvár » Bodzaszörp sűritmény » Bodzaszörp » Bodza szörp 1.
» Párizsi bundáskenyér » Töltött bundás » Bundás csirkecombok » Sonkás sajtos bundáskenyér
» Bundás sült banán » Bundáskenyér-szerintem » Bodza szörp » Bodzás ital


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.