Tutireceptek.hu fejléc

Búzapelyhes zellerkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kis alma nagyságú zellergumó,
3 dl tej,
1 csokor friss zellerlevél,
2 evőkanál búzapehely,
1 teáskanál citromlé,
1 teáskanál méz,
1 evőkanál vegeta,
1 csapott mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:
A zellert gondosan megtisztítom és megmosom.
Apróra összevágva 5 dl vízben puhára főzöm.
Leszűröm, és a tejjel meg a búzapehellyel péppé turmixolom.
A zellerpépet beleöntöm a zeller főzőlevébe, belekeverem a törött borsot, a vegetát, a citromlevet és a mézet, valamint a finomra vágott zellerlevél felét.
Folytonos kevergetés közben felforralom, és meghintem a megmaradt zellerzölddel.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rokfortos zellerkrémleves » Zellerkrémleves diétásan » Galyasági zellerkrémleves » Diétás zellerkrémleves
» Zellerkrémleves egyszerűen » Zellerkrémleves » Tejszínes zellerkrémleves » Halászlé Ricsi módra
» Tejfölös zöldbableves » Rizstésztás marhahúsleves » Selymes gyümölcsleves » Darálthús leves
» Mazsolás almaleves » Vagdalt hús tésztában » Pezsgős őszibarackleves » Olívás kenyérke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.