Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zellerkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 gumó zeller ( nagyobb kb 1/2 kg)
2 db burgonya
2 dl főzőtejszín
2 db húsleveskocka
1 kis fej hagyma
15 dkg keménysajt (füstőlt a legjobb)
margarin, liszt, bors, petrezselyem
piritott kenyérkockák

Elkészítés:
A megtisztított és felkockázott zellert sós vízben a
burgonyával együtt odatesszük főzni. Amikor megfött, hagyjuk kicsit hülni, majd pépesítjuk. (turmix).
Vajat felolvasszuk, rászorunk egy kávéskanál lisztet, majd ráöntjük a levet.Beletesszük a 2 db húsleveskockát,felfőzzük. Közben szépen lassanként adagoljuk hozzá a tejszínt, majd egy kis reszelt sajtot. Ezzel összefőzzük. Amikor tálaljuk, apróra összevágott petrezselymet , reszelt sajtot és piritott kenyérkockát adunk hozzá!

Tanácsok:
A kenyérkockát helyettesíthetjük boltban vásárolt levesgyönggye, mindig az étkezés megkezdése elött tegyük rá a feltétet, mert elázik!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Anny50


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás zellerkrémleves » Zellerkrémleves diétásan » Tejszínes zellerkrémleves » Rokfortos zellerkrémleves
» Zellerkrémleves egyszerűen » Galyasági zellerkrémleves » Erdei gyümölcsleves » Savanyú krumplileves
» California koktél » Túrógombóc leves. » Szárnyas raguleves » Erdélyi malacaprólékleves
» Milánói pacalleves » Medvehagyma krémleves » Mentás hagymaleves » Hagyományos padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.