Tutireceptek.hu fejléc

Zellerkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 gumó zeller ( nagyobb kb 1/2 kg)
2 db burgonya
2 dl főzőtejszín
2 db húsleveskocka
1 kis fej hagyma
15 dkg keménysajt (füstőlt a legjobb)
margarin, liszt, bors, petrezselyem
piritott kenyérkockák

Elkészítés:
A megtisztított és felkockázott zellert sós vízben a
burgonyával együtt odatesszük főzni. Amikor megfött, hagyjuk kicsit hülni, majd pépesítjuk. (turmix).
Vajat felolvasszuk, rászorunk egy kávéskanál lisztet, majd ráöntjük a levet.Beletesszük a 2 db húsleveskockát,felfőzzük. Közben szépen lassanként adagoljuk hozzá a tejszínt, majd egy kis reszelt sajtot. Ezzel összefőzzük. Amikor tálaljuk, apróra összevágott petrezselymet , reszelt sajtot és piritott kenyérkockát adunk hozzá!

Tanácsok:
A kenyérkockát helyettesíthetjük boltban vásárolt levesgyönggye, mindig az étkezés megkezdése elött tegyük rá a feltétet, mert elázik!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Anny50


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rokfortos zellerkrémleves » Zellerkrémleves diétásan » Tejszínes zellerkrémleves » Zellerkrémleves egyszerűen
» Galyasági zellerkrémleves » Diétás zellerkrémleves » Grizgaluska leves » Tökös fejtett bableves
» Bugaci leves bográcsban » Hideg szilvakrémleves » Aszalt szilvás puffancsok » Húsvéti kolbászos leves
» Frissítő gyümölcsleves » Káposztás bableves » Balatoni halászlé 1. » Hideg sárgadinnye leves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.