Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös zöldbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg zöldbab(lehetsárga)
2 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
víz
2 ek liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A zöldbabot megpucolom, kb 2 cm-es darabokra vágom, felteszem főni (lehet fagyasztott, vagy konzerv; zöld, vagy sárgahüvelyű) ételízesítős vízbe(jól lepje el).
A krumplit megpucolom, kockákra vágom és babérlevéllel együtt a babhoz adom. Mikor teljesen puha a bab, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek.
Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös kapor krémleves » Tejfölös-tejszínes piskóta » Bögrés-tejfölös meggyes » Tejfölös-sajtos pogácsa
» Tejfölös-szilvás lepény » Tejfölös tojáspörkölt » Tejfölös lepény » Tejfölös-sajtos hús
» Tejfölös csodabogár » Tejfölös csodasüti 2 » Sajtos tejfölös tarja » Tejfölös pikáns csirkecomb
» Tejfölös bableves » Tejfölös- kekszes süti » Tejfölös csodasüti » Tejfölös ôszibarackleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.