Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös zöldbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg zöldbab(lehetsárga)
2 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
víz
2 ek liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A zöldbabot megpucolom, kb 2 cm-es darabokra vágom, felteszem főni (lehet fagyasztott, vagy konzerv; zöld, vagy sárgahüvelyű) ételízesítős vízbe(jól lepje el).
A krumplit megpucolom, kockákra vágom és babérlevéllel együtt a babhoz adom. Mikor teljesen puha a bab, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek.
Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös sajtos mártás » Tejfölös bableves » Tejfölös-pudingos sütemény » Tejfölös csokoládékuglóf
» Tejfölös ôszibarackleves » Tejfölös zöldbab pörkölt » Tejfölös fincsi kekszcsoda » Tejfölös csirkecombok
» Tejfölös karalábéleves » Tejfölös, gombás nyelv » Sajtos-tejfölös karaj » Tejfölös húsos kifli
» Tejfölös almaleves » Sajtos tejfölös cékla » Tojáspörkölt tejfölösen » Tejfölös zöldség


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.