| Pezsgős őszibarackleves receptLevesek Hozzávalók: 1,5 kg őszibarack, 10-15 dkg cukor, 7 dl édes fehérpezsgő, 2 dl édes fehérbor, egy darabka fahéj, ízlés szerint szegfűszeg Elkészítés: Ennek a levesnke a különlegessége, hogy főzés nélkül készítjük. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Felét összekeverjük a cukor felével, és lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A maradék barackot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, felöntjük a borral és a pezsgővel, beletesszük a fahéjdarabot, a szegfűszeget, és lefedve jól lehűtjük. Tálalás előtt a fűszerdarabokat eltávolítjuk, és a lehűtött barackdarabkákat a leveshez keverjük. Kis tálkákban vagy csészékben, hidegen tálaljuk. A receptet beküldte: csiga4dada Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |