Tutireceptek.hu fejléc

Vagdalt hús tésztában recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya héjában főzve
2 tojás
liszt, só
1 evőkanál olvasztott margarin

60 dkg darált hús
2 tojás
1 áztatott zsemle kinyomkodva
só, tetszés szerinti fűszerkeverék, pl:
őrölt bors, pirospaprika, majoranna, őrölt kömény, petrezselyem

Elkészítés:
Az első négy összetevőt összedolgozzuk, félretesszük.
A maradék anyagot is összedolgozzuk, hosszúkás cipót formálunk belőle.
A krumplis tésztát alaposan meglisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy a ráhelyezett húscipót teljesen beborítsa. A kis repedéseket, hézagokat nyomkodjuk össze, hogy ne folyhasson ki a húslé.
Sütésre alkalmas edénybe tesszük, a tetejét megkenjük tojással, és közepes lángon kb. 50 percig sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gomba sörtésztában » Stefánia vagdalt gazdagon » Virsli leveles tésztában » Almás vagdalthús.
» Vagdalt » Orsi vagdalt » Gyöngyölt vagdalthús » Csirkemell zabtésztában
» Gombavagdalt » Tojások sajtos tésztában » Kelbimbó sörtésztában » Gombás vagdalt másképp
» Vajas tésztában sült körte » Ananászkarika bortésztában » Busavagdalt » Sörtésztában sült cukkini


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.