Tutireceptek.hu fejléc

Citromos epertekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg liszt
5 dkg étk. keményítő
15 g zselatin
1 citromreszelt héja és leve
1 dl fehérbor
50 dkg eper
4 dl tejszín
porcukor


Elkészítés:
A tojásokat 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és csipet sóval forró vízfürdőn a cukor feloldódásáig verjük. Hidegen sűrű krémmé keverjük, és beleforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 225 fokon 8-10 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A citrom héját és levét a borral és a maradék cukorral felforraljuk. Feloldjuk benne a hideg vízbe áztatott zselatint és 45 percre hűtőbe rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a dermedő citromkrémbe forgatjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk a krémmel, megkenjük, és a félbevágott eperszemekkel kirakjuk. Feltekerjük, majd kb. 2 órára behűtjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos habtorta » Citromos babapiskóta » Könnyű citromos süti » Citromos-mákos muffin
» Fincsi citromos krém » Citromos Varázs » Citromos- kuglóf » Citromos adventi koszorú
» Zöldcitromos torta » Citromos-paradicsomos hús » Citromos csónakok » Citromos-grízes süti
» Citromos metélt » Citromos sütiszelet » Citromos szívek » Citromos álom 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.