Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos epertekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg liszt
5 dkg étk. keményítő
15 g zselatin
1 citromreszelt héja és leve
1 dl fehérbor
50 dkg eper
4 dl tejszín
porcukor


Elkészítés:
A tojásokat 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és csipet sóval forró vízfürdőn a cukor feloldódásáig verjük. Hidegen sűrű krémmé keverjük, és beleforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 225 fokon 8-10 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A citrom héját és levét a borral és a maradék cukorral felforraljuk. Feloldjuk benne a hideg vízbe áztatott zselatint és 45 percre hűtőbe rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a dermedő citromkrémbe forgatjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk a krémmel, megkenjük, és a félbevágott eperszemekkel kirakjuk. Feltekerjük, majd kb. 2 órára behűtjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos kókuszkarika » Citromos pogácsa » Almás-citromos pulykamell » Citromos müzliital
» Citromos vaníliacsillagok » Citromos püspökkenyér » Citromos finomság » Citromos-paradicsomos hús
» Citromos csillag » Citromos szelet 3 » Citromos diabetikus álom » Citromos rizsgolyók
» Zöldcitromos torta » Habkönnyű-citromos kuglóf » Citromos - grízes sütemény » Citromos habtorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.