Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos epertekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg liszt
5 dkg étk. keményítő
15 g zselatin
1 citromreszelt héja és leve
1 dl fehérbor
50 dkg eper
4 dl tejszín
porcukor


Elkészítés:
A tojásokat 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és csipet sóval forró vízfürdőn a cukor feloldódásáig verjük. Hidegen sűrű krémmé keverjük, és beleforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 225 fokon 8-10 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A citrom héját és levét a borral és a maradék cukorral felforraljuk. Feloldjuk benne a hideg vízbe áztatott zselatint és 45 percre hűtőbe rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a dermedő citromkrémbe forgatjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk a krémmel, megkenjük, és a félbevágott eperszemekkel kirakjuk. Feltekerjük, majd kb. 2 órára behűtjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos csirke felsőcomb » Citromos süti » Citromos müzliital » Citromos-mákos pettyeske
» Citromos püspökkenyér » Citromos sütemény » Citromos álom » Citromos joghurttekercs
» Citromos fincsi sajttorta » Hideg citromos szelet » Könnyű citromos desszert » Citromos vaníliacsillagok
» Citromos-tejfölös csirke » Citromos krémes szelet » Jeges-citromos » Grízes-citromos


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.