Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15dkg ráma,
2ek folyékony édesítőszer,
4közepes tojás,
30dkg finomliszt,
2tk sütőpor,
2kk citromhéj,
4ek citromlé.

Elkészítés:
A lágy rámát krémesre dolgozzuk az édeskével,a tojásokat egyenként bele dolgozzuk.A sütőporos lisztet,a citromhéjat,és a levet is hozzáadjuk.Kivajazott kenyérformába rakjuk és előmelegített sütőben35-40perc alatt kisütjük(sütőtől függően 3-4fokozaton,180c nem légkeveréssel)

Tanácsok:
Nálunk mindenki nagyon szereti ezt a sütit,citrommázzal csinálom nekünk,a cukorbeteg nagyikámnak anélkül.Sokáig eláll,szeletelve lefagyasztható!NE ILYEDJEN meg senki,sülés közben kicsit habzik a süti,szerintem a citromlé-édeske miatt,de ha kiveszed asütőből és kihült nem lehet látni rajta.Jó étvágyat hozzá.


A receptet beküldte: anima78@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-túrós linzer » Citromos rizsleves » Citromos Varázs » Citromos-joghurtos muffin
» Citromos nyári torta » Citromos csirke más módon » Citromos rizsgolyók » Citromos joghurttekercs
» Citromos-mézes csirke » Citromos-csokis szelet » Citromos-túrós dinnyetorta » 8 perces citromos pite
» Citromos szelet 2 » Citromos pogácsa » Citromos álom I. » Mazsolás-citromos csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.