Tutireceptek.hu fejléc

Citromos püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15dkg ráma,
2ek folyékony édesítőszer,
4közepes tojás,
30dkg finomliszt,
2tk sütőpor,
2kk citromhéj,
4ek citromlé.

Elkészítés:
A lágy rámát krémesre dolgozzuk az édeskével,a tojásokat egyenként bele dolgozzuk.A sütőporos lisztet,a citromhéjat,és a levet is hozzáadjuk.Kivajazott kenyérformába rakjuk és előmelegített sütőben35-40perc alatt kisütjük(sütőtől függően 3-4fokozaton,180c nem légkeveréssel)

Tanácsok:
Nálunk mindenki nagyon szereti ezt a sütit,citrommázzal csinálom nekünk,a cukorbeteg nagyikámnak anélkül.Sokáig eláll,szeletelve lefagyasztható!NE ILYEDJEN meg senki,sülés közben kicsit habzik a süti,szerintem a citromlé-édeske miatt,de ha kiveszed asütőből és kihült nem lehet látni rajta.Jó étvágyat hozzá.


A receptet beküldte: anima78@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos csoda » Joghurtos-Citromos süti » Citromos madeleine » Citromos rizsgolyók
» Diétás citromos túrótorta » Mézes püspökkenyér » Püspökkenyér másképp » Citromos édesség
» Citromos mimóza » Citromos adventi koszorú » Citromos- kuglóf » Kínai citromos gombás pipi
» Duplán citromos sütemény » Görög citromos süti » Fehér püspökkenyér » Citromos-narancsos szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.