Tutireceptek.hu fejléc

Mézes püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 egész tojás
20 dkg cukor
5 ek olvasztott méz
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
szárított gyümölcs, mazsola, csoki, dió ízlés szerint
(esetleg egy kis mézeskalács fűszerkeverék)

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverni, bele az olvasztott méz (mikróban 1-2 mp), majd a sütőporral elkevert liszt, végül a gyümölcsök.

Tanácsok:
Elvileg zsírozott, lisztezett őzgerincformában kell sütni, én sütőpapírral bélelem a formát úgy, hogy vissza tudjam hajtani a tetejére, mert könnyen megég. Lassú tűzön kell sütni tűpróbáig (én fogpiszkálót használok erre a célra). A mazsolát meleg vízben megáztatom, majd leitatom róla a nedvességet. A csokit, gyümölcsöket, stb. a lisztbe keverem előre, úgy egyenletesen eloszlik a tésztában. Az elkészítési idő sütés nélkül értendő.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: tünkány


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-mustáros pulykamell » Meleg mezes tej » Mézes gombócok » Mézes dió télire
» Fehér püspökkenyér » Citromos-mézes szőlőleves » Puha mézeskalács II. » Adventi mézeskalács
» Mézes-narancsos csirke » Mézes diókrém » Mézes gyümölcskrémleves » Formatartó mézeskalács
» Egyszerű mézeskalács » Mézes puszedli » Mézes puszedli 2 » Almás püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.