Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai citromos gombás pipi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
# 1 db 1,8 kg-os csirke (én szimplán csirkemellből dolgozom),
# 2 citrom,
# 1,5 kávéskanál finom só,
# 5 evõkanál olaj,
# 1,5 dkg zsír,
# 1 piros húsú paprika,
# 6 szárított gomba,
# 5 újhagyma,
# 4 evõkanál száraz fehér bor,
# 1,5 kávéskanál cukor,
# 2 evõkanál szójamártás,
# 1 kávéskanál kukoricaliszt,
# kevés õrölt gyömbér,
# frissen darált bors.

Ez az adag egyébként saccperkábé hat-nyolc személy étvágyát tudja kielégíteni tapasztalataim szerint.

Elkészítés:
Áztassuk a gombát langyos vízben 20 percig. Csumázzuk ki a paprikát és vágjuk keskeny karikákra. Vágjuk körszeletekre az egyik citromot, a másiknak nyomjuk ki a levét.
Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk apróra. 2 evőkanál vízben keverjük el a kukoricalisztet. Csontozzuk ki a csirkehúst, szeleteljük fel 6 X 2 cm-es csíkokra.

Egy tányérban keverjük össze a sót, a borsot és 1,5 evõkanál olajat. Forgassuk bele a húscsíkokat. Csöpögtessük le a gombát, majd vágjuk négyfelé.
A maradék olajat hevítsük fel a serpenyőben, élénk tűzön süssük ki a húst, emeljük ki, tartsuk melegen. Tegyük a zsírt sütőedénybe, olvasszuk ki, tegyük bele a gyömbért, a paprikát és a gombát. Erõs tûzön kevergetve pirítsuk 1 percig. Majd adjuk hozzá a citromkarikákat és a hagymát. Pirítsuk együtt még fél percig. Ezután adjuk hozzá a bort, a cukrot és a szójamártást. Ha felforrt, tegyük bele az elkevert lisztet. Keverjük jól össze.

Tegyük vissza a sütõedénybe a húst, kevergessük 1 percig, öntözzük meg 2 kanálnyi citromlével. Keverjük meg. Forrón tálaljuk.

Tanácsok:
A szójamártást helyettesítheted egyéb szósszal is, pl volt amikor Uncle Bens-es cuccot használtam hozzá, viszont a kukoricaliszttel az igazi, hiába próbálkoztam mással.


A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott hús » Kínai krémes » Gombás rakott csikemell » Francia csirke citromosan
» Citromos pogácsa » Gombás-tejszínes penne » Citromos csirkekrém leves » Gombás-tejfölös hús
» Gombás curry zöld rizzsel » Citromos madeleine » Citromos sorbet » Citromos müzliital
» Tojásos-gombás krumpli » Sonkás-gombás karaj » Finom citromos szelet » Gombás borjúnyelv


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.